Sinds de eerste editie in 1991 heeft Proflora zich gepositioneerd als handelsevenement voor de bloemensector en in deze 28 jaar is het evenement een belangrijke plek geworden voor de promotie van Colombiaanse bloemen. Het evenement vindt om het jaar plaats en wordt dit jaar van 2 t/m 4 oktober gehouden in Bogota, Colombia. Tijdens de drie beursdagen zijn er meer dan 16 landen aanwezig om hun producten te presenteren.

De belangrijkste exposanten, die aanwezig zijn, zijn internationale bloementelers, leveranciers van teeltproducten, dienstverleners, veredelaars en alle belangrijke spelers binnen de bloemensector.

Bijna drie maanden voordat het evenement plaatsvindt, is het al bijna uitverkocht. Dit betekent dat meer dan 300 bedrijven in de bloemensector klaar staan om hun producten tijdens het evenement te presenteren.

76% van het exposantengebied zal bestaan uit bloementelers en veredelaars en op de overgebleven 24% vinden bezoekers overige materialen, diensten en de nieuwste trends binnen de keten.

Bezoekers van over de hele wereld kunnen zich verheugen op:

  • een grote diversiteit en kwaliteit van bloemen uit verschillende delen van de wereld.
  • Bloementelers die zich richten op economische, sociale en milieuduurzaamheid.
  • Alle onderdelen van de bloemenketen onder één dak.
  • Meerdere ruimten om te netwerken met belangrijke spelers binnen de wereldwijde bloemensector.
  • Rondleidingen bij bloementelers om zelf te ervaren hoe en waar Colombiaanse bloemen worden geteeld.

 

Waarom Colombia? Al meer dan 50 jaar levert Colombia een grote variëteit aan verse snijbloemen aan meer dan 100 landen, telers, leveranciers en logistieke voorzieningen. Colombia heeft hoge kwaliteitsnormen opgebouwd en is een betrouwbare leverancier geworden.

 

 

Bron: https://www.bpnieuws.nl