Een Colombiaanse groep ondernemers uit de bouw- en vastgoedsector was onlangs in Nederland om kennis op te doen van de Nederlandse bouw- en vastgoedsector. De groep was in Nederland onder begeleiding van Holland House Colombia en NLinBusiness.

Circulaire economie is een hot topic. De Nederlandse bouw staat in de top wanneer het gaat om circulair bouwen, en daar wilden de Colombiaanse ondernemers meer over weten. Zo bezocht de groep in 4 dagen verschillende uiteenlopende projecten in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Het bezoek van de Colombiaanse (bouw)ondernemers aan Nederland, is tot stand gekomen in de samenwerking met het Holland House Colombia. De groep is samen met CAMACOL, de grootste branchevereniging voor de bouw in Colombia, naar Nederland afgereisd.

Circulair bouwen

Op maandag 23 en dinsdag 24 september bracht de delegatie een bezoek aan Amsterdam. De aftrap vond plaats bij The Circl waar de deelnemers naast een rondleiding door het gebouw ook in een korte introductie kregen van Deloitte Real Estate over de ontwikkelingen in de Nederlandse bouw- en vastgoedmarkt. Daarnaast bezochten ze verschillende projecten die zich richten op circulair en duurzaam bouwen en wonen, waaronder Park 20-20, deCeuvel en Madaster.

De groep vervolgde het bezoek vanuit Amsterdam naar Rotterdam waar in 24 uur de architectonische hoogtepunten van de stad werden bezocht. Na een uitgebreide introductie door MVRDV architecten werd middels een rondleiding de Markthal bekeken. Verder nam de delegatie een kijkje bij Blue City, een plek waar Nederlandse startups zich kunnen vestigen en zo bijdrage aan een circulaire economie. Tot slot werd delegatie geïnformeerd over de deltawerken in Nederland en brachten ze een bezoek aan de Maeslantkering.

3D printing & bouwmaterialen

Op de laatste dag van het bezoek aan Rotterdam werd het hoofdkantoor van de Port of Rotterdam bezocht alvorens zij naar Eindhoven vertrokken. In Eindhoven werd de Technische Universiteit bezocht en kregen ze door prof. Salet een presentatie over circulair bouwen waarbij ook gericht werd gekeken naar het gebruik van materialen. Een interactieve bijeenkomst met veel ruimte voor vragen.

Na vier dagen te zijn ondergedompeld in alle facetten van de Nederlandse bouw- en vastgoedmarkt vertrok de delegatie vol van alle nieuwe informatie door naar de volgende bestemming in Europa.

Kennis opdoen

Wil jij net als deze delegatie kennis opdoen over de huidige ontwikkelingen in de bouw- en vastgoedsector in Colombia? Neem dan contact op met het Holland House Colombia dan kunnen zij je verder helpen in contact te komen met CAMACOL, de grootste branchevereniging in de bouwsector van Colombia!

Bron: https://nlinbusiness.com