Een groep van 20 Colombiaanse sierteeltbedrijven heeft deelgenomen aan de eerste gezamenlijke missie van Caproflor, de Geffa Flower Group en Colviveros, de Colombian Nursery Trade Association. Ze bezochten de GreenTech Fair, het World Horti Center, FloraHolland en de FlowerTrials in Holland van 10 tot en met 14 juni jl.

Tijdens GreenTech zagen de telers de nieuwste technische ontwikkelingen in de tuinbouw in de secties over automatisering, substraten, fertilisatie, verlichting en biologische bestrijding. Ook konden ze luisteren naar sprekers uit verschillende delen van de wereld, die de tweede editie van deze beurs verrijkten met hun kennis en ervaring in de techniek en commercie.

Colombiaanse sierteeltbedrijven

Daarnaast bezochten de Colombiaanse planten- en bloementelers verschillende stands tijdens de Ornamental Days van 2019. Snijbloemen en potplanten zoals Peruviaanse lelies, anjers, begonia’s, calla lelies, cyclamen, hortensia’s, gerbera’s, mandevilla’s, orchideeën, petunia’s, traditionele en tuinrozen, salie en vetplanten trokken de meeste bezoekers. Ze werden tentoongesteld door bedrijven als Schreurs, Hilverda Kooij, Könst, Panamerican Seeds, Dümmen Orange, Floricultura en Anthura. Als laatste gingen de telers naar FloraHolland, de grootste veiling voor sierbloemen ter wereld, en bezochten ze het World Horticultural Center.

Colombiaanse sierteeltbedrijven

Jairo Cadavid, directeur van Colviveros, benoemde dat de Trade Association bezig is met de laatste voorbereidingen voor de tweede editie van ExpoPlantas 2019, de Colombiaanse Nursery Trade Show, die in oktober van dit jaar zal plaatsvinden in Cali.

Bron: https://www.bpnieuws.nl