Bent u ondernemer in de pluimveesector? Smaakte uw deelname in 2018 aan het Nationale Pluimvee Congres van Fenavi in Bucaramanga naar meer? Of neemt u deel aan het regionale XXVI Congreso Latinoamericano de Avicultura -OVUM 2019 in Lima? Ga dan van 14 t/m 17 oktober 2019 aansluitend mee met de Pluimvee Roadshow in Colombia. De roadshow zal de hoofdstad Bogotá en de belangrijkste productieregio`s aandoen. De roadshow biedt een uitstekende mogelijkheid om bedrijven en organisaties in Colombia kennis te laten maken met Nederlandse kennis en technologie.

De Pluimvee Roadshow wordt georganiseerd door het Ministerie van LNV en de Landbouwraad bij de Nederlandse Ambassade te Bogotá in samenwerking met het Holland House Colombia.

Pluimveesector in Colombia

Het stijgende bevolkingsaantal van Colombia – momenteel telt Colombia zo’n 50 miljoen inwoners – komt ook de groei van de pluimveesector ten goede. De pluimveesector, zowel vlees als eieren, kenmerkt zich de afgelopen jaren door een constante groei van 5% of meer per jaar. Dit is hoger dan de voorspelde groei van de Colombiaanse economie, welke naar verwachting in 2019 uitkomt op 3,1%. In 2017 produceerde Colombia 1.563.568 ton pluimveevlees en 13.820 miljoen eieren. Een stijging van respectievelijk 40% en 30% in vijf jaar, verklaard door een stijging van 34% van de consumptie per hoofd van de bevolking in dezelfde periode. Gemiddeld genomen at de Colombiaan in 2018 294 eieren en 33,8 kilogram pluimveevlees.

Colombia biedt uitstekende kansen voor Nederlandse ondernemers actief in de pluimveesector. Na Brazilië en Mexico is Colombia de derde pluimveeproducent van Zuid-Amerika. Ook nu de groei van de Colombiaanse economie wat afneemt kenmerkt de pluimveesector zich door forse investeringen in modernisering en uitbreiding van de capaciteit.

Kansen voor Nederland

In 2018 was Nederland gastland op het tweejaarlijkse Fenavi Congres, waardoor een uitstekend momentum is gecreëerd voor Nederlandse bedrijven op het gebied van:

  • Genetica/uitgangsmateriaal;
  • Stalinrichting;
  • Diervoeders;
  • Broedmachines en -systemen, inclusief de bijbehorende automatisering en ventilatie;
  • Sorteermachines;
  • Slacht- en verwerkingstechnologie;
  • Drink- en voersystemen;
  • Klimaattechnologie;
  • Opslag en koeltransport. 

Kosten

De roadshow zal zich richten op de voornaamste productiecentra: Bogotá (Cundinamarca), Cali (Valle del Cauca) en Medellin (Antioquia). Seminars, bedrijfs- en veldbezoeken aan toonaangevende pluimveebedrijven en netwerkmomenten zullen onderdeel uitmaken van de roadshow.

De kosten voor deelname bedragen € 750,- excl. btw per deelnemend bedrijf. Kosten voor reis en verblijf zijn voor eigen rekening. Holland House Colombia doet een suggestie voor uw reis en verblijf. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 30 april 2019.

Aanmelden / Meer informatie

Voor aanmelden en/of vragen kunt u contact opnemen met: