Van 20 t/m 23 juni heeft een Nederlandse groep ontwerpers en bedrijven deelgenomen aan de Medellín Design Week (MDW), een gespecialiseerde tentoonstelling / vakbeurs in de creatieve sector in Colombia. Deze deelname is georganiseerd door de Nederlandse Ambassade in Bogotá, RVO en het Holland House Colombia, wat heeft geresulteerd in een succesvolle Nederlandse deelname aan een breed spectrum van activiteiten en conferenties in het kader van Medellín Design Week 2018.

De deelname had tot doel om de samenwerking tussen Nederlandse en Colombiaanse bedrijven, organisaties en kennisinstituten in de creatieve industrie verder te verdiepen. Dit door middel van het introduceren van Dutch Design producten in Colombia en het delen van kennis om functionaliteit, innovatie en design te combineren en tegelijkertijd een positieve sociale impact te creëren.

Zes Nederlandse ontwerpers en bedrijven maakten met hun designproducten (onder andere meubels van gerecycled materiaal en design fietsen) onderdeel uit van het Holland Paviljoen en het conferentie- en workshopprogramma, waar zij hun producten konden presenteren aan het publiek. Daarnaast was de Nederlandse ontwerper Bas Timmer van Sheltersuit, die winddichte pakken maakt voor vluchtelingen en daklozen over de hele wereld, uitgenodigd als hoofdspreker tijdens het evenement. De deelnemers kijken terug op een geslaagde deelname, waarbij enkele van hen een Colombiaanse samenwerkingspartner hebben gevonden om Dutch Design verder uit te rollen in Colombia.

´We question our role as designers
We are eager to solve problems
We let go of the logical path
We embrace differences
We rethink our surroundings
We offer new perspectives
We are Dutch
We do
We try
We make’